Bråvalla

Betalsystemet kraschade på Bråvalla

I helgen pågår Bråvalla-festivalen i Norrköping. Numera en av Sveriges största festivaler och i år med artister som Iron Maiden, Kings of Leon och Kanye West i startfältet. Men under den första dagen pratades det om något helt annat som hände på festivalen, nämligen strulet med att betala.

Bråvalla-festivalen har nämligen inför ett nytt system till i år där alla användare betalar allting på festivalen med hjälpt av ett chip i ett armband, som laddas på förhand med pengar. Därmed ska köer undvikas och alla betalningar ska underlättas på festivalen. Problemet var bara att systemet kraschade fullständigt på torsdagen och ingen besökare kunde under långa stunder köpa någonting, varken mat eller dryck. Festivalen själva förlorade stora pengar på detta och för besökarna innebar det givetvis också stora problem.

Systemet med chip-betalning låter som en bra och spännande idé, men det kändes redan på förhand som att det skulle misslyckas. Jag gissar att arrangören inte haft möjligheten att testa det här nya på en så stor skara människor samtidigt och att det då inte fungerar när det måste var kanske inte så konstigt. Jag tycker överhuvudtaget att det känns som att det inte var nödvändigt att införa systemet och nu måste onödig kraft och tid läggas på något som kanske inte ens hade behövt vara ett problem. För att inte tala om alla pengar det kostar.

Som kompensation erbjöd Bråvalla på fredagen gratis inträde till alla som hade köpt endagarsband för torsdagen. Det innebär ju dock bara kompensation för några av besökarna, de som redan köpt biljett till hela festivalen missgynnades ju också på torsdagen av strulet med chipen.

Bråvalla får lära av sina misstag och fila vidare på systemet till nästa år. Eller helt enkelt gå tillbaka till kortbetalning, det fungerar ju faktiskt fortfarande ganska bra.

Samtidigt – det är ju bara att kunna betala som är det viktiga med en festival. Så vitt vi har kunnat se är besökarna väldigt nöjda med artisterna från torsdagen och att musiken är bra är givetvis det viktigaste av allt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *