skjutdörr

Rum för möjligheter med skjutdörr

Förutom att skjutdörrar kommer i en mängd designer och material, så är de både snygga och praktiska. En skjutdörr tar också mindre plats och kan med lätthet ersätta en standarddörr.

 

Ett rum blir lätt två
Med en skjutdörr kan du enkelt dela av ett rum. En skjutdörr ger större flexibilitet än att sätta upp en vägg, du väljer ju själv om du vill ha dörren öppen eller stängd. Tänk att du behöver två rum till barn som förut har delat på ett och samma. Eller så vill du avskärma matplatsen från köket eller vardagsrummet. Varför inte bygga en Walk in Closet i en del av sovrummet.

 

Istället för dina vanliga standarddörrar

Skjutdörren är ett roligare alternativ till traditionella innedörrar. Designmöjligheterna är mycket större, välj en skjutdörr i tillexempel; glas, koppar, laminat eller trä. Det är också lättare att hitta en skjutdörr i rätt mått till din dörröppning. Priset skiljer inte heller särskilt mycket mellan en traditionell innerdörr och en skjutdörr.

 

Välj mellan att ha din skjutdörr infälld eller utanpåliggande

Utanpåliggande: Den enklast lösningen för att installera en skjutdörr är att montera den utanpåliggande. Man monterar helt enkelt dörren hängandes i en skena i ovankant. Tänk bara på att utrymmet och väggen bredvid dörren måste vara fritt för att dörren ska kunna öppnas.
Infälld: Med en infälld skjutdörr sparar du plats. Dörren tar överhuvudtaget ingen plats i stängt läge. Dock så måste du montera in en så kallad pocketkarm i innerväggen. En pocketkarm är naturligtvis mycket enklare att montera i en mellanvägg av trä och gips än i en mellanvägg av betong. Men man måste ju inte välja det ena eller andra. Använd en utanpåliggande skjutdörr på de platser där det är svårt att montera en pocketkarm.

 

Skjutdörr på din gamla garderob

Att hitta andra dörralternativ till din garderob är inte det lättaste. Montera helt enkelt bort dina gamla garderobsdörrar och montera en skjutdörr framför istället.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *